Bygda er for alle

Publisert: 12. februar 2024
Bygda Er For Alle Heimesidecover

Bygda er for alle arrangeres for andre gang i år. Etter fjorårets suksess er målet at dette blir en årlig uke hvor vi fokuserer på mangfold og inkludering i Sør-Aurdal.

Initiativet til en slik markering kom etter skytingen utenfor London Pub sommeren 2022. Ideen utviklet seg til det som nå er "Bygda er for alle", der målet og ønsket er en kommune som er trygg, varm og inkluderende for alle. For å få til dette vil vi sette fokus på at ulikheter og mangfold skaper et positivt, lærerikt og godt lokalsamfunn. Det å være skeiv eller å skille seg ut på annet vis opplever mange som utfordrende og stigmatiserende. Med større fokus på likeverd ønsker vi å skape trivsel i kommuna vår. 

Uken starter på tirsdag med et arrangement på biblioteket, åpent for alle. Da kommer Katarina Sortodden fra Fri Innlandet til biblioteket og skal snakke om kjønn- og seksualitetsmangfold, hun er selv transkvinne og vil også fortelle sin historie.
Mellomtrinnene har fokus på mangfold denne uken, både på Bagn og i Hedalen. 
Ungdomstrinnene skulle samles i Begnadalen og få besøk av Valdresklinikken, men de har dessverre måtte avlyse dette pga situasjonen de er i. 

Fredagkveld blir det ungdomsfest med Magiske Daniel i Sør-Aurdalshallen. Ungdomsfesten er et samarbeid mellom Frivilligsentralen, Øpe Hus og Hedalen ungdomslag. Det kjøres gratis buss fra Hedalen som ungdommene kan benytte seg av. Arrangementet er rusfritt. Festen og showet er mulig fordi næringslivet i kommunen har vært gavmilde og sponset, de må vi rette en stor takk til! Du ser de på plakaten under.

Nytt i år blir en konsert i Sør-Aurdalshallen lørdagskvelden der Sør-Aurdal musikkråd og Mitt Sør-Aurdal har jobbet godt sammen for en konsert med og for innbyggerne i hele kommunen. Det blir en herlig blanding av mye forskjellig musikk, det blir kor, korps, kulturskole, band, langeleik, klassisk sang og rock. Det blir også servering av 9. klasse ved Hedalen barne- og ungdomsskole i pausen. Billett kjøpes via Vipps (Bagn og Begnadalen musikkorps, 514427). 150kr for vaksne og 50 for barn. 

Under kan du se alle arrangement og det som skjer. Dessverre er besøket fra Valdresklinikken til ungdomstrinnene avlyst.

Disse arrangementene er åpne for alle