Åpen lesesirkel - Skinnende døde

15. juli
Ls Arrangement
Dato 15. juli
Tidspunkt 15:00-16:00
Sted Nord-Aurdal folkebibliotek

Vi håper både nye og gamle lesere vil komme på lesesirkelen vår!
Denne gangen står boken "Skinnende døde" av Mazdan Shafieian for tur. Shafieian er nå nominert til Bibliotekets litteraturpris.

Forlaget skriver: 
“Det er år 1366 etter den iranske solkalenderen, og 1987 etter den gregorianske, og jeg er syv år, like gammel som krigen mot Irak, på flukt i en liten landsby uten strøm, i nærheten av Khorramabad.
Skinnende døde tar utgangspunkt i forfatterens egne opplevelser fra den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak, samt samfunnsendringene i Iran i tiden etter den islamske revolusjonen i 1979. I et sansevart og billedrikt språk skriver Shafieian fram en dramatisk barndom hvor krigen mot nabolandet avløses av krigen mot egne myndigheter: Her er detaljerte, levende beskrivelser av stemningen i byene, også i kjølvannet av de kjemiske bombingene, side om side med beretninger om hendelser i de venstreradikale miljøene, med arrestasjoner og henrettelser av intellektuelle og opposisjonelle, slik de ble opplevd av et barn. Skinnende døde er en roman om minner, om tilhørighet, et barndomshjem og en dyp kjærlighet til familie og venner.”

Det er en fordel å ha lest boka i forkant, da det blir enklere å være med i refleksjonene og diskusjonen rundt boka. Likevel er du hjertelig velkommen om du bare har lest litt, er nysgjerrig, eller om du bare ønsker å være sosial.

Vi serverer te, kaffe og noe ved siden av.

Boka kan du selvfølgelig låne hos oss. Velkommen!