Boktips

Lesetips til julen

49236056816 A29ea8c676 B
Omtalt avJeanett Nordby, Nord-Aurdal folkebibliotek
KategoriSkjønnlitteratur for vaksne, Faglitteratur for vaksne

Hva med å kose deg med noen av årets bøker i romjulen?

Bøker for voksne

Davivaryngre
Da vi var yngre

Oliver Lovrenski har vunnet Bokhandlerprisen 2023 og blitt nominert til Brageprisen med sin debutbok “Da vi var yngre”. Med andre ord en bok man burde få med seg! En fortelling om vennskap, sorg, rus og overlevelse i dagens Oslo.

Denstilleleieboeren
Den stille leieboeren

Om du er ute etter noe litt annet enn bare hygge i julen kan vi anbefale “Den stille leieboeren” av Clémence Michallon. Dette er en uhyggelig og smart psykologisk krim, med en feministisk brodd.

Junijuni
Juni, juni

Når moren din bare maser om at det er på tide med mann, og bestevenninnen din allerede er i gang, mens det du bryr deg mest om er søvnen, hva gjør du da? I denne boken følger vi Minken som er uten retning, men som kanskje er på vei til avgjørelser.

Nårvisynger
Når vi synger

Når moren din bare maser om at det er på tide med mann, og bestevenninnen din allerede er i gang, mens det du bryr deg mest om er søvnen, hva gjør du da? Om du har stilt deg lignende spørsmål er “Juni, juni” av Martine Jonsrud for deg.

Min Skam
Min skam

I Nadia Ansars biografi “Min skam” ønsker hun å gi en stemme til den flinke mioritetsjentas kamp for å kunne være seg selv. Men boken er også om spagaten man kan måtte stå i mellom det likestilte norske samfunnet og den patriarkalske kulturens forventinger.

Hele Sannheten
Hele sannheten

I Cara Hunters femte roman om Adam Fawley, “Hele sannheten”, peker alle ledetrådene i jakten på morderen mot etterforskeren selv. En skikkelig god, britisk krim hvor de klassiske rollene er snudd på hodet og Fawleys mareritt bare så vidt har begynt.

Bøker for barn

Den Lille Redde Baesjen Coverimage 9788248934172 Org
Den lille redde bæsjen

Den lille redde bæsjen er redd for å svømme, og da er det ikke lett å være bæsjen. Heldigvis har den lille redde bæsjen gode venner som kan hjelpe ham. Dette er første bok i en ny barnebokserie av Kristopher Schau og Henriette T. Osnes.

Alder: 3-6 år.

Fullbajas
Full bajas

I Ingunn Thons “Full bajas” møter vi perfekte Orion Sigerstad. Han har aldri gjort noe feil og spiller perfekt fløyte. Han kan bli den yngste eleven ved Makelaus musikkonservatorium om han bare viser seg frem på en konsert. Men på konsertdagen våkner han opp og er helt bajas, kan det gå over før konserten?!

Alder 6-9 år.

Original (2)
Arkimedes og appelsinskrellaren

Evreka har lyst på appelsiner hele tiden, men pappa er lei av å skrelle. Så han finner opp en appelsinskreller som kan hjelpe Evreka, MEN han glemmer å finne opp en av-knapp. Og skrelleren vil skrelle ALT! Billdedbok skrevet av Hans Sande og illustrert av Marianne Gretteberg Engedal.

Alder: 3-6 år.

Original (3)
Noor og miniatyren

Tenk når du på en helt vanlig dag oppdager en miniversjon, altså en miniatyr, av deg selv i kjelleren! Og hvorfor har denne miniatyren dukket opp? Bli med når miniatyren gir Noor både gode og dårlige råd fra skulderen hennes i Julia Kahr nye og viltre roman “Noor og miniatyren”. Denne er både underholdende og har høyt tempo.

Alder: 9-12 år.

LUKAS Forside
Lukas og den magiske øya

Om du liker Studio Ghibli og Pokémon er “Lukas og den magiske øya” av Jason Pammet midt i blinken! Det eneste lille Lukas ønsker seg er en venn, men det er ingen som vet at han finnes. Og da kan verden føles ganske stor og skremmende. Men alt endrer seg når han møter havskilpadden Luna. En flott tegneserie om vennskap og mot.

Alder: 8-12 år

9788283731859
Tett på livet i vann

Liker du å virkelig fokusere på detaljer? Da må du få med deg “Tett på livet i vann”. Her er det bilder av diverse vesener som bor under vann som er forstørret opptil 15000 ganger!! I tillegg er boka fylt med masse fakta om vesenene. Visste du for eksempel at det finnes krabber som kan klatre i trær?

Alder 6-9 år

Fleire boktips i same kategori