Boktips

Papirgutten

Papirgutten.jpg
ForfattarKristina Ohlson
Omtalt avAnne Ødegård, Etnedal folkebibliotek
KategoriKrim og spenning, Skjønnlitteratur for vaksne

Paprigutten er en uvanlig velskrevet krim med et overraskende plot. 

Vi blir godt kjent med hovedpersonene og handlingen tar oss med til Israels konfliktfulle områder - interessant. Dette er den femte boka med Alex Recht og Fredrika Bergman i hovedrollene. Det kan være en fordel å lese boka Paradisoffer før Papirgutten, for noe av handlingen i foregående bok ble røpet i denne, og det er høyst sannsynlig at du ønsker å lese flere bøker av denne forfatteren.

Omtale fra forlaget
Vinter i Stockholm. Idet barna ved den jødiske barneskolen er i ferd med å avslutte skoledagen, blir en lærerinne skutt i skolegården, foran øynene på sjokkerte barn og foreldre.

Samme ettermiddag forsvinner to unge gutter på vei til tennistrening. Et kraftig snøvær har rammet Stockholm og gjør letearbeidet vanskelig.

De to sakene blir først etterforsket hver for seg, men da myndighetene får varsel om at en israelsk etterretningsagent har reist inn i Sverige, skjønner Alex Recht og Fredrika Bergman at sakene har noe med hverandre å gjøre. De dras inn i jakten på en morder som er like hensynsløs som effektiv. Etterforskningen fører dem til Israel og til mektige mennesker som ikke skyr noen midler i kampen for å sikre sine interesser.

Eden Lundell, terrorsjef i Säpo, blir også dratt inn i morderens spill. Hun bærer på en hemmelighet som hun prøver å holde skjult for alle. Men i jakten på drapsmannen snus situasjonen mot henne selv, og familien hennes blir utsatt for stor fare.

Fleire boktips i same kategori