Boktips

Tilly og bokvandrerne

Tillyogbokvandrerne
ForfattarAnna James
Omtalt avJeanett Nordby, Nord-Aurdal folkebibliotek
KategoriBarn og ungdom

En hyllest til de bra tingene i livet, som eventyr, bøker, kakao og ekte vennskap

Det er nok ikke så overraskende, men jeg elsker magien i litteraturen. At bøker kan ta oss med på utallige reiser til steder og verdener vi aldri får dratt til i virkeligheten.

Men hva om man faktisk kunne reist inn i en bok, eller at karakterene kunne kommet ut til oss i den virkelige verden?

Tilly Blad er 11 år og bor sammen med besteforeldrene sine over bokhandelen deres i London. Tilly har ikke mange venner, men hun finner mye glede i bøkene. Så når hun en dag leser så dypt at to av favorittkarakterene hennes kommer til bokhandelen, snus livet på hodet.

Vi blir med Tilly og vennen Oskar ut på en heidundrende reise når de begynner å utvikle vennskapet sitt både med hverandre og med eventyrkarakterene.

Når jeg selv har sett for meg å dra inn i bøker er det en herlig opplevelse, men som vi fort oppdager er det ikke bare fryd og gammen. Det gjemmer seg også farer når man bokvandrer (altså drar inn i bøker).

Kan de sammen finne ut mysteriet om hvor det ble av moren til Tilly som sporløst forsvant for elleve år siden?

Og hva skjer egentlig hvis man kommer til slutten av boka når man bokvandrer?

Boken passer for barn i alderen 9–12 år, og spesielt godt til de som liker bøker som Harry Potter og Ingenlund. Og selvfølgelig til de som er skikkelig glad i magien i litteraturen!

Boken er en hyllest til de bra tingene i livet, som eventyr, bøker, kakao og ekte vennskap – med andre ord en ordentlig koselig bok, som også har mye spenning.

«Tilly og bokvandrerne» er den første boken av til sammen seks stykker i «Den magiske bokhandelen»-serien. Så om denne faller i smak, så er det bare å glede seg til resten av serien!

Fleire boktips i same kategori