Boktips

Der det er hjerterom, er det hønsefrikassé

Malene Ilseng
ForfattarMarit Gran Ilseng
Omtalt avMalene Garli Østgård, Valdres vidaregåande skule
KategoriSkjønnlitteratur for vaksne

Bølers store datter

Kunstner og skravlebøtta Bjørg er 75 år og bor på Bøler i Oslo. Naboene hennes, Turid og Randi, er Bjørgs barndomsvenninner. Bjørgs store mål er å bli kjendis på høyde med Wenche Foss, og hun jobber stadig med å finne ut hvordan hun kan nå dette målet. Hun fantaserer om å ta selfies, stille opp på talkshow og poste innlegg i sosiale medier til tusenvis av følgere. Hun kunne jo meldt seg på et tv-program, men innser at hun makter verken å tilbringe ukesvis på en bondegård uten strøm, eller å flørte med en kjærestesjuk bondetamp.

Bjørg og venninnene er på kafe på det lokale kjøpesenteret, Bøler Senter. Der kommer Bjørg i kontakt med en ung gutt, Toby, som trakasserer og er slem mot ei jente i rullestol. Bjørg forsøker å prate til gutten og sette han på plass, men han er en skikkelig tøffing som viser henne langfingeren og bare går derfra. Bjørg blir skikkelig sint, og sier til jenta i rullestol: «Jeg skal vri balla av ham!».

Bjørg er ei skikkelig stå-på-dame, som tar alle utfordringer på strak arm og er ei som du fort blir glad i. Hennes ønske og iver etter å hjelpe Toby, som har sine utfordringer både på skolen og på hjemmebane, er både sjarmerende og vågale. Hennes herlige påfunn, kjappe replikker og humoristiske personlighet gjør denne boken til en fryd å lese.

Marit Gran Ilseng debuterte som barnebokforfatter i 2006 med serien «Stian og jeg», hvor det er utgitt 4 bøker. «Der det er hjerterom, er det hønsefrikassé» er hennes første skjønnlitterære roman for voksne.

Fleire boktips i same kategori