Haustutstillinga i Vang

PRESSEMELDING: HØSTUTSTILLING I VANG.

Høstutstillingen dette året skiller seg ut fra tidligere utstillinger. I år er det nemlig videokunst som står i fokus. Stikkord for utstillingen er variasjon og bredde. Deltagerene er i ulike aldre og har veldig ulik bakgrunn. Noen er utdannet kunstnere, eller har kreativ bakrunn, mens andre har filming som hobby, og noen er helt uerfarne. Filmene er av veldig ulik karakter, fra det nesten helt abtrakte, til ren fortellende handling. Også i teknikk er de veldig ulike. Vi viser blant annet resultater fra en videokunst-workshop som ble arrangert tidligere i høst. Deltagerne jobbet med Ipad og et program som heter StopMotion. Teknikken er enkel og lett å lære seg, og uttrykket blir gjerne lekent og humoristisk. Også film fra Filmbussen Oppland, som besøkte Vang i sommer, blir vist. Dette var en trening i å lage fiksjonsfilm med proffesjonelt utstyr. Film med slik tydelig handling og narrativitet er ikke bare forbeholdt underholdningsfilm, men er også et virkemiddel kunstnere benytter seg av i samtidskunsten. Med andre ord er det ingen grenser for hva videokunst skal eller kan være. Det er effekten, og ønske om å berøre og formidle som er det viktige. Deltagerene kommer først og fremst fra Vang, enkelte fra Fagernes. Vang kunstutval ønsker velkommen til åpning på Vang folkebibliotek lørdag 8. november kl. 13.00 med musikalsk innslag.