Leser søker bok

"Leser søker bok"

er en forening som jobber for at alle skal ha tilgang til gode bøker. For å få til det gir foreningen støtte til forfattere, illustratører og forlag som ønsker å gi ut bøker tilpasset mennesker med ulik leseevne.

For at alle skal ha mulighet til å få tak i bøkene, samarbeider "Leser søker bok" med 260 bibliotek fordelt på alle landets fylker.
Disse bibliotekene kalles "bok til alle-bibliotek", og Sør-Aurdal folkebibliotek er ett av disse bibliotekene.

• Vi har egne hyller med lettleste og tilrettelagte bøker.
  • Bøkene er godt merket og bibliotekarene vet mye om bøkene og utfordringene mange lesere har.

Studier viser at en av tre voksne sliter med å få med seg innholdet i vanlig tekst. Det er et problem for den enkelte, og en stor utfordring for samfunnet. I et demokrati er det en forutsetning at alle kan tilegne seg kunnskap og informasjon.
Målet er å styrke befolkningens leseevne og oppnå et reelt kulturelt demokrati.

Les mer om foreningen her