BOKOMTALE

Bobla

 
Forfatter/utgiver: Siri Pettersen
Omtalt av: Jørgen
Anbefalt barnebok som passer for mellomtrinn og ungdomsskole.
Hovedpersonen Kine er 12 år gammel og bor i Møllby. Kine synes Møllby er et åndsforlatt sted. Såpass ille at hun gjerne skulle vært gammel så det ikke ville være så lenge igjen å leve, for dette livet orker hun ikke. Kines fristed er en benk på kirkegården. En dag finner Kine en glasskule som hun tar med hjem. Neste morgen har glasskulen vokst seg til en geléaktig, stor boble som Kine kan gå inn og ut av. I tillegg kan hun ønske seg nesten hva hun vil inne i boblen, og boblen kan fly og frakte henne rundt. Kine skjønner at denne boblen kan være hennes fluktsted fra verden og alle kravene fra omgivelsene. 
Dette er en fantasyroman, men ikke om en fantasyverden. Temaet er personlig utvikling og dreier seg om å legget egoet til side og bli i stand til å se fellesskapet. Det er noe med at alle kreftene man bruker på å kjempe mot hvordan verden passer til ens egne krav, kan rettes mot å gjøre noe sammen med andre i stedet. Og som adpåtil gir glede.
Siri Pettersen har et kreativt språk, med mange gode bilder. Temaet burde kunne være til hjelp for enhver, men om det ikke er nok, så bærer språket teksten og gjør lesingen til en fornøyelse.
Les flere bokomtaler