BOKOMTALE

Half bad. Ondskapens sønn

 
Forfatter/utgiver: Sally Green
Omtalt av: Solvor Øyen Bergene

Rå, vakker og dramatisk fantasy! 

”Half Bad. Ondskapens sønn” er første bok i en trilogi skrevet av Sally Green. Vi befinner oss i hekseverdenen sammen med hvite og svarte hekser og ”feinene”, de vanlige menneskene som ikke vet at heksene eksisterer. Nathan Byrn er en halvkode, halvt hvit og halvt svart heks etter en affære mellom en hvitheks og den mektige svartheksen Marcus. 

Handlingen utspiller seg i England og det er de hvite heksene som er de gode, og svartheksene er onde med Marcus som den mest grusomme av alle. Nathan anses derfor som potensiell farlig og blir behandlet som avskum, også av den eldste halvsøsteren sin. Bare bestemoren, halvbroren og den andre halvsøsteren hans støtter ham og ønsker ham godt. Moren har tatt sitt eget liv og faren må han ikke ha noe kontakt med. Nathan må til jevnlige utredninger hos Rådet som vurderer om han er hvit eller svart. Havner han i sistnevnte kategori blir han fanget av Jegerne som har som oppgave å utrydde de svarte heksene.

Når hekser fyller 17 år må de få tre gaver tildelt og bli hvisket magiske ord i øret av den eldste levende heksen i familien. Slik får de kraft til å utvikle den medfødte evnen sin. Men med svarthekser sies det at dersom de ikke får gavene og de magiske ordene på 17-årsdagen sin, dør de. Hva vil skje med Nathan? En halvkode kan kun motta gaver fra en hvitheks i familien med Rådets tillatelse. Heldigvis er det fremdeles tid før Nathan fyller 17 år, men tiden går og den endelige avgjørelsen om han er hvitheks eller svartheks uteblir og det begynner å haste. Han er nødt til å finne faren sin. 

La deg rive med i dette fantasiuniverset av vill råskap, såre opplevelser og spennende dramatikk! Serien fortsetter i bøkene ”Half Wild. Opprøret” og ”Half Lost. Hevnen”.

Les flere bokomtaler