Hjemmebibliotek

Siden alle arrangementer den kommende tiden har blitt avlyst eller utsatt, har mange valgt å opprette digitale arrangementer man kan delta på hjemmefra! Her finner du noen av disse:

Valdres kulturscene - på nett
Valdres Kulturscene - på nett er på lik linje med fenomenene Brakkesyke 2020 og Digitalscenen en platform for online kulturarrangement. De overnevnte sidene er nasjonale - vi ønsker å etablere denne siden med lokale aktører.

Hele Norge Leser
Hele Norge leser er en leseplattform som tilbyr lesere et sosialt rom og en møteplass der leseinteressen kan deles. Lesekonkurransen er åpen for alle som ønsker å etablere lag og bli med på konkurransen. Hele Norge leser pågår i perioden 19. mars til og med 30. april 2020, med mulighet for forlengelse.

Litteraturhuset hjemme i stua
Når korona-smittefaren tvinger oss alle hjem i egen stue, følger Litteraturhuset etter, i digital versjon. I tida som kommer vil de lage samtaler med utvalgte forfattere, spesialskrevne foredrag, lesestunder for barna, diktlesninger og andre kulturopplevelser, alt filmet hjemmefra og delt åpent på nett. Videoene lagres slik at de som ikke hadde anledning akkurat da kan se på når det passer, så mange ganger de vil.

Online sjakkturnering
Hell Chess Academy arrangerer sjakkturnering på nett hver dag fremover. Det er gratis å delta, åpent for alle. Hverdager kl. 18:00 - 19:00, lørdag/søndag kl. 12:00 - 13:00.

Koronerulling
Digitale konserter i god kvalitet rett hjem i stua di. Pengene går til artistene selv. Konsertene spilles inn på Sentralen i Oslo, uten publikum, og i tråd med retningslinjene fra offentlige myndigheter for å hindre smitte av viruset.

Brakkesyke 2020
En facebookside som streamer og videreformidler hjemmeopptredner til musikere. En måte å få sin daglige fix med livemusikk under korona-epidemien.

Nasjonalbiblioteket - digitale arrangementer
Kulturhistorie rett hjem! Formiddag og kveld legger Nasjonalbiblioteket ut korte og lange digitale foredrag om nær og fjern kulturhistorie, fra gode formidlere som forteller rett fra sin egen stue.

Den Norske Turistforening - 10 turting du kan gjøre nå
DNT har samlet tips til hva du kan fylle dagene med, nå som vi skal holde oss inne så mye som mulig.

NRK Quiz
Test deg selv eller andre i familien med en quiz fra NRK!

BOK365 Quiz
BOK365 sitt quiz arkiv.

Deichman litteraturbloggen
På Litteraturbloggen skrives det om litteratur for barn, ungdom og voksne. De setter et særlig søkelys på nye litterære stemmer, både norske og utenlandske. Litteraturbloggens skribenter anmelder, anbefaler, intervjuer og kommenterer litteratur og bibliotekrelaterte saker. Her får du et innblikk i bibliotekets varierte innhold, med hovedvekt på litteratur som kunstform. Velkommen!

Årets beste bøker som også er tilgjengelig digitalt
Nasjonalbiblioteket har gitt folkebibliotekene i Norge ekstra penger til e-bøker siden bibliotekene for tiden er stengt og "alle" sitter hjemme. Her finner du tips til årets beset bøker, samet inn av Sølvberget bibliotek i Stavanger. Disse bøkene er også tilgjengelige som e-bøker eller e-lydbøker.