Fløgstad til Bokdagen

En av Norges mest anerkjente forfattere og 70-årsjubilant, Kjartan Fløgstad, kommer til Bok i Valdres 22. november i kulturhuset på Fagernes. Sammen med flere meritterte historikerne og medforfattere av boka Dovre faller tegner han et bilde av Norge med vekt på arbeiderkamp, revolusjonære strømninger og folkekultur. Her kombineres industrihistorie med politisk satire, arbeiderkamp og sterke lederskikkelser med musikk og litteratur. Globalisering, sport, olje og medier er også en del av det store lerretet forfatterne spenner opp. De historiske silkehanskene er lagt til side. Vi skal le og lære.

Kjartan Fløgstad presenterer også Brageprisnominerte Magdalenafjorden. Den handler om tre kvinner som preget og ble merket av tiden de levde og virket i.

Kjartan Fløgstad ble født 7. juni 1944 i industribyen Sauda i Rogaland. Han arbeidet som industiarbeider og sjømann før han debuterte som lyriker med diktsamlingen Valfart i 1968. Han har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, blant annet Nordisk Råds litteraturpris i 1978 for boka Dalen Portland, og Brages ærespris i 2008.